8/30/2014

New York!

Keskiviikkona 20 päivä kentältä saavuttuamme ehdittiin syödä yhdessä dinner ja sen jälkeen lähdettiinkin tsekkaamaan Time Square, josta voin sanoa että wow. Torstaina lähdimme aikaisin aamulla, otimme metron, kävelimme Central Parkin läpi ja suuntasimme Rockefeller centeriin. Maisema oli kyllä kieltämättä upea sieltä ylhäältä...  Saimme liikkua vapaasti centerissä (joka oli täynnä kahviloita ja ravintoloita) ja päädyimme suomalaisen vaihtarin Amandan kanssa ostamaan japanilaista; chicken noodles. Myöhemmin pääsimme shoppailemaan, mutta löysin vain yhdet housut. Olin ihmeissäni kuinka vapaasti saimme mennä Nykissä. Piti liikkua vähintään 3 ryhmissä ja sovimme aina missä ja milloin näemme. Suurin osa oppilaista ei ollut koskaan käynyt siellä, mutta kaikki aina löysivät tapaamispaikoille.
Perjantaina teimme reissun Statue of Liberty islandille ja saimme mennä vapaasti saarella. Kävimme kaupassa, jossa myytiin tuliaisia ja pari tyttöä kävi syömässä. Siinä se pari tuntia pyörähtikin. Myöhemmin pääsimme käymään Chinatownissa ja (jos osasi suunnistaa) Little Italyssa. Sinne mennessämme poikkesimme myös WTC muistomerkillä, joka oli kyllä vaikuttava. Chinatownin lähellä oli mukavasti kenkä-ja vaatekauppoja ja sieltä löytyikin kaikkea kivaa!Viimeisenä päivänä oli kolme vaihtoehtoa mitä tehdä ja sai valita yhden. Yksi oli sightseeing New Yorkissa, SoHo ja bussilla New Jerseyyn, shoppailemaan outlet kauppakeskukseen (bussimatkat 13dollaria). Mä valitsin New Jerseyn, koska halusin muutenkin käydä siellä ja shoppailla... Mall oli järkyttävän iso ja 5 ja puoli tuntia meni kyllä hujauksessa. Ostin vaikka mitä ja rakastan hintoja täällä!! Onneksi tuli tehtyä kesätöitä ja säästettyä rahaa.

Illalla yhdeksän jälkeen kaikki olivat ihan poikki, mutta silti lähdimme subway asemalle ja menimme katsomaan New York skylinea. Näky oli mahtava mutta takas tullessa oli niin väsynyt ettei jalat meinannut enää kantaa! Huhhuh, en edes tiedä kuinka paljon kävelimme neljän päivän aikana.Tykkäsin New Yorkista älyttömästi! Toivottavasti pääsen sinne vielä joskus.

-Ella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti